SENARAI NAMATERKINI PENYERTAAN KARNINL PPDA

klik untuk muat turun..

***sediakan 4 salinan lirik semasa mendaftar!

Advertisements

About Admin

Penyelaras iCT

4 responses »

 1. akaj says:

  Mempertikaikan keputusan hakim nasyid
  Hakim nasyid tidak tahu tentang lagu kerana lagu yg patut di sembahkan adalah lagu bercorak kontemporari bukan irama padang pasir.majoriti sekolah menggunakan lagu bercorak padang pasir dan ada antara pemenang menggunakan dua lagu padang pasir sekali gus. Rujuk syarat pertandingan 6.2 menyatakan irama lagu kontemporari. Tidak adil kerana hakim buta lagu.

  Hakim amat bangang dalam membuat penilaian persembahan. Hakim mengira masa melalui masa masuk-introduction bukan dari mula menyanyi.

  Hakim tidak dapat membezakan antara lagu dan lirik.melalui pertikaian dengan hakim di akhir pertandingan hakim menuduh sekolah menciplak lagu.sedangkan lagu-rujuk 6.7.4 lirik adalah ciptaan sendiri. Bukan lagu ciptaan sendiri. Penolakan markah kepada rentak irama nasyid lagu biasa yang di dengar adalah tidak wajar. Hakim perlu peka kepada syarat pertandingan.

  Penggunaan PA system yg tidak baik. Ada sekolah yg hanya mendapat 4 microfon sahaja walaupun sudah memaklumkan kepada penganjur tentang mic. Ketidakadilan berlaku apabila ada kumpulan yg mendapat 8 mikrofon—termasuk 2 pemenang teratas.-sila rujuk video yg di ambil ketika pertandingan. adakah ini satu kospirasi utk menaikkan sesebuah sekolah. Suara juga tidak dapat di dengari dgn jelas kerana system PA yg hampeh.
  Berdasarkan perkara 7.2pertandingan di adili oleh 5 orang hakim tetapi ketika pertandingan di jalankan hanya 3 orang yg duduk di meja hakim. Hakim mestilah yg tahu selok belok n asas nasyid. Tidak salah untuk menjemput org luar untuk mendapat keputusan yg lebih baik.

  Ketua hakim tidak berkaliber kerana di pilih dari guru baru yg tidak tahu apa2 tentang nasyid. Bila di Tanya dia hanya menjawab mengikut penganjur. Dia tidak dapat membezakan tentang lagu dan lirik..tidak mengetahui tentang pemotongan markah miming dan lain2 lagi.ketua hakim budak jaqaf yg baru di serap tahun ini

  Berasa sedih kerana pertandinagn peringkat daerah mempunyai mutu pertandinagn tahap sekolah tadika tamil.

 2. akaj says:

  laporan bertulis yang lengkap akan di serahkan kepada PPD–n kementerian

 3. Terima kasih di atas komen dan pandangan pihak tuan. Saya bagi pihak penganjur akan memperbaiki kelemahan di masa akan datang. insyaallah.
  Sememangnya saya selaku setiausaha cuba menyediakan segala kelengkapan yang terbaik namun saya lupa, saya hanya berupaya merancang, tetapi ketentuan semuanya dengan keizinanNya.

 4. Saya bagi pihak penganjur akan bersedia menjawab. terima kasih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s